Клуб на бизнис ангели

Научи како да станеш бизнис ангел и инвестирај во иновативни, растечки стартапи 

Зачлени се во Клубот на бизнис ангели!

Можност за инвестирање во квалитетни стартапи
До сега инвестирани над 300.000 евра во 7 инвестиции и 1 излез

За да бидеш дел од CEED Клубот на бизнис ангели потребно е да имаш волја да помагаш на претприемачи кои се на почетокот од патот до успехот преку: финансиска поддршка, менторство, контакти, советувања, индивидуални средби. Во однос на техничките услови, потребно е да:

  • Имаш водено/да водиш бизнис најмалку 6 години
  • Да одвоиш 5.000 – 10.000 еур годишно за инвестирање во стартапи
  • Да одвоиш време за обуки спроведени од CEED со цел подобри инвестиции и поголем бенефит за тебе и стартапот во кој инвестираш
  • Да одвоиш време од неколку часа месечно за поддршка / средби со стартапи
  • Да платиш годишна членарина.

Што ќе добијам од членство во Клубот на Бизнис Ангели?

Може да се обучиш и да станеш инвеститор во мали брзорастечки компании и со тоа да стекнеш финансиска добивка, како и да направиш импакт во заедницата преку помош на млади и перспективни претприемачи, преку:

checked

Најмалку 2 pitching сесии годишно

checked

Подготвени стартапи за инвестирање

checked

Можност за инвестирање во квалитетни стартапи

checked

Редовни обуки од врвни европски и светски бизнис ангели

checked

Peer learning од други бизнис ангели

checked

Покани за учество на меѓународни настани

checked

Вмрежување и контакти со релевантни лица од екосистемот

checked

Членство во CEED заедницата

checked

Членство во EBAN (European Business Angel Network) преку членството на CEED

Станеш член на Клубот на бизнис ангели

Sidebar